KüldetésDown kórós gyermekek edzése Czanik Balázzsal


Czanik Balázs a capoeira aerobik hazai megteremtője és nagykövete. Több, mint 250 trénere van országosan és a határ túl is. Fontos számára, hogy segítsen az embereken. Akár túlsúllyal küzdenek, akár értelmi fogyatékosokról van szó.

A capoeira aerobik korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek.

Különösen előnyös azoknak, akik gyakran panaszkodnak hátfájásuk miatt, vagy akik sok időt töltenek a számítógép előtt. A capoeira aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai, hogy „leveszik a terhelést a gerincről” és ezáltal nem az ízületeket terheljük.

Balázs számára nagyon fontos, hogy értelmi fogyatékosokkal is együtt mozoghat. Rendszeresen látogathatja A derekegyházi Aranysziget Ápoló Otthon lakóit, akik a capoeira aerobic hatására minden nap mozognak (ami az ő esetükben rendkívül fontos), fejlődött a mozgás-koordinációs képességük, a ritmusérzékük, a koncentrációs képességük, az egyensúlyérzékük és javult az emlékezetük, a társas viselkedésük. Sokat formálódott az izomzatuk, ezáltal testképzavaraik nagymértékben javultak illetve sok esetben megszűntek.

Néhány nappal ezelőtt Balázs ismét találkozott az Otthon lakóival, akik nagyon örültek a népszerű sportoló látogatásának. Sokat meséltek Balázsnak arról, mennyire szeretik a tornáját, mit jelent számukra, hogy minden nap mozoghatnak Balázs DVD-jére majd természetesen tornáztak is együtt.

A látogatásról, beszélgetésről és a közös mozgásról fotók is készültek, melyből néhányat a mellékletben megtalál. Valamint az egyik fiatal még verset is írt Balázsnak szeretete jeléül, melyet a melléklet szintén tartalmaz.

Czanik Balázst nemes célok vezérlik! Nem csak a fogyni vágyóknak szeretne segíteni, hanem rendkívül fontosak számára az értelmi fogyatékosok is. Szeretne minél többet tenni azért, hogy segíthessen nekik is!Média száma
6
Megtekintés
5837 / 86
Dátum
2015-07-27
Tartalom azonosító
10347
ED